Home

Al treilea spatiu al cetateniei active

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania

Particip, deci exist!

arrow down

Detalii Proiect

Obiective

Dezvoltarea unui sistem complet de facilitare a participarii comunitare la practicarea democratiei prin formarea de cetateni activi, crearea de spatii care sa protejeze si sa promoveze valorile democratice si prin realizarea de audituri de integritate pentru administratiile publice locale.

Citeste mai departe

Sistem de implementare

Beneficiarii finali ai proiectului nostru sunt cetatenii din 14 comunitati urbane din Romania pentru care proiectul este implementat in doua etape.

Citeste mai departe

Rezultate

Dezvoltarea unui curs de cetatenie activa si transferul acestuia in portofoliul Centrelor de Formare, ce exista in fiecare biblioteca judeteana.

Citeste mai departe

Despre Noi

Infiintata in 1996 in Bistrita, Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala ce piloteaza initiative locale in domeniile educatiei/formarii, (e-)incluziunii, dezvoltarii comunitare si voluntariatului pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact. In centrul abordarii Fundatiei privind dezvoltarea stau bibliotecile judetene si locale ca hub-uri de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovare sociala.

 • Dr. Camelia Crisan

  Manager proiect

  A contribuit la schimbarea organizationala a peste 2000 de biblioteci publice si la dezvoltarea competentelor a peste 3000 de bibliotecari din Romania.

  Citeste mai departe
 • Ramona Sinca

  Responsabil comunicare

  Ramona Sinca vede potential (de crestere, invatare, inovatie) peste tot (chiar pretinde ca nu e singura) si crede ca e suficient sa pui oamenii in legatura pentru ca acestia sa genereze dezvoltare.

  Citeste mai departe
 • Adriana Dumitrescu

  Responsabil financiar

  A lucrat 7 ani pentru programul national Biblionet si Fundatia IREX auditand granturi mari, mijlocii si mici, participand la proceduri de licitatie mari cu sume peste 2 milioane USD sau monitorizand plati directe de 50 de RON.

  Citeste mai departe
 • Ovidiu Ana

  Coordonator formare

  Ovidiu vede mai intai cum se intampla lucrurile dupa care se apuca de treaba pentru a le realiza. A lucrat intr-o serie de proiecte ocupand diverse roluri insa obiectivul sau a fost de fiecare data formarea si pregatirea echipei. Lucrul acesta i-a adus satisfactii profesionale si personale, a instruit direct peste 4000 de persoane in […]

  Citeste mai departe

Stiri

Sustinatori

Am considerat ca daca vreau o schimbare, trebuie sa fac parte din ea. Sa fac oamenii fericiti lucrand in echipa cu oameni minunati pentru un ajutor reciproc, este cel mai frumos lucru, iar faptul ca ne simtim bine impreuna, in comunitate, contribuie la un viitor luminat,  la un scop desavarsit din care vom face cu […]

Anghel Theodora Andreea, eleva

Acest proiect produce un spatiu public ce lipseste, prin traditie, din civilizatia romaneasca. Pentru a intra in modernitate, romanii au nevoie de o agora in care sa dezbata problemele de interes general. Acest proiect transforma biblioteca intr-un astfel de spatiu public.

Conf. Univ. Dr. Dumitru Bortun, SNSPA

Contact

Tine pasul cu noi. Aboneaza-te la newsletter!

Bistrita Str. 1 Decembrie, Bl. 3, Sc. A, Ap. 5

contact@al-treilea-spatiu.ro

Tu ce parere ai despre acest proiect?


Sus