Curs cetatenie activa @Constanta – Si ce daca?

Dupa ce s-au gandit bine-bine, 15 voluntari din Constanta care ni s-au alaturat in proiectul ”Al treilea spatiu al cetateniei active” au decis ca in loc sa asculte pescarusii de la malul marii la sfarsit de saptamana mai bine vin la un curs de cetatenie activa (galerie foto aici).

Asa ca intre 13 si 15 martie, impreuna cu Lili – bibliotecarul nostru formator de la Biblioteca Judeteana ”Ioan N. Roman” Constanta – si Cosmin – coordonator formare, Fundatia Progress, am explorat, ne-am jucat, am invatat unii de la altii, am desenat, am ”facut” teatru, am descoperit cum putem schimba sisteme si am aflat ca suntem chiar mai buni decat credeam – cu validare din partea celorlalti 🙂

In timpul cursului am trecut cu totii printr-o sumedenie de intrebari, fie ale noastre, despre noi sau despre ce putem face noi pentru comunitate, fie ale altora, despre cum putem face sa ne fie mai bine in comunitate. Am trecut impreuna printr-o gramada de ”de ce?”, ”cum?”, ”cand?”, ”cine?”, ”ce?” – offf, jurnalismul sa traiasca si, cand credeam ca le-am rezolvat pe toate, a aparut indiferentul ”si ce daca?”

Nu o sa iti spunem cum am raspuns noi, ci mai degraba te lasam pe tine sa imaginezi solutii creative pentru atunci cand te vei confrunta cu oameni care iti spun si ce daca la o initiativa pe care tu o consideri importanta pentru tine. Pentru ca daca e importanta pentru tine, e importanta si pentru familia ta, prietenii tai, colegii tai, vecinii tai, comunitatea ta si da, ai ghicit, chiar pentru oamenii care spun si ce daca.

Daca vrei un feedback constructiv – ne poti gasi in bibliotecile din proiect – doar spune ca vrei sa ajungi la cuibul democratiei!

Sus