La ONG Fest am activat cetatenia

Am o marturisire de facut. Sunt ONGista cu state vechi. Lucrez in domeniu din 2002, insa e primul ONG Fest la care particip. De fapt, e prima manifestare a sectorului non-profit la care iau parte. N-am mai fost pana acum la nici o gala, la nici un congres in aer liber, la nici o scoala de vara. Am interactionat cu alti colegi din sectorul non-guvernamental la evenimente mai restranse, online sau in intalniri fata in fata. Cand participi la un astfel de eveniment cum e ONG Fest intelegi insa dimensiunea fenomenului asociativ, vezi creativitatea si inovatia sectorului non profit si intalnesti oameni noi – adica reteta de succes in crearea de retele si cresterea capitalului social.

Am prins o prima zi cu soare. Ne-am aranjat standul impreuna cu colegul Ovidiu Ana si am asteptat cuminti sa vedem ce se intampla. Am atras priviri, am interactionat cu lume, am spus povestea organizatiei noastre, a proiectelor noastre, a viziunii noastre de dezvoltare si am raspuns curiozitatii cetatenilor: „Ce inseamna oare sa fii cetatean activ?“

Al treilea spatiu a atras interesul din punct de vedere conceptual, ca paradigma de invatarea a unui nou tip de implicare cetateneasca si ca imagine. Vizual si conceptual ne-am facut cunoscuti si, mai ales, am convins 15 persoane sa ni se alature in demersurile de cetatenie activa din Bucuresti.

Multumim FDSC pentru initiativa. De abia astept targul de anul viitor. Sa fie cu soare, cu Herastrau si cu alte proiecte pe masura.

Articol | Camelia Crisan, Manager proiect

Galerie foto | Stand #altreileaspatiu

Sus